Klaverhuset
"Klaverhuset" 2400 København NV
I hjertet af København NV ved den gamle klaverfabrik udlejes nu 19 ny-opførte lejligheder i Klaverhuset på Brofogedvej.
Ejendommen er 4 etager og har et spændende moderne udtryk med sit skrånende tag og nordiske teglfacader, som spiller flot sammen med matriklens klassiske gamle industribygninger.
Lejlighederne er 2-5 værelser og mellem 64-141 m2. Der er lagt vægt på et godt lysindfald med vinduespartier fra gulv til loft samt altaner eller terrasse til alle lejligheder. På taget findes en stor fælles tagterrasse med udekøkkener og hyggekroge.
De enkelte boliger er velindrettede og med fokus på kvalitetsløsninger. Der er klædeskabe i værelserne, fuld hårde hvidevare pakke samt gulvvarme overalt. Køkkenerne fra HTH er i sort bejdset eg og med bordplader i børstet stål. Flere af lejlighederne har køkken-ø.
Nordvest er et hyggeligt kvarter med en helt særlig urban og ung atmosfære. Det er et mangfoldigt område med et væld af specialbutikker, lækre spisesteder, kulturelle tilbud og naturen tæt på. Med kort afstand til Nørrebro Station er der nem adgang til hele hovedstaden med metro busser og s-tog. På cykel er der 15 minutter til indre by. CBS eller Panum kan nås på 10 minutter. Området har også flere vuggestuer, børnehaver samt folke- og privatskoler.
Klaverhuset deler matrikel med den gamle klaverfabrik, som består af to industribygninger, hvor klaverfirmaet Juhl-Sørensen i dag har deres udstillinger samt klaverstudier. Bygningen blev i 2022 nomineret af Københavnerne til en bygning med sjæl. I december 2022 vurderede dommerpanelet i Byens Sjæl (www.byenssjael.kk.dk) klaverfabrikken på Brofogedvej 10, som en af deres 50 favoritter i København, kendetegnet ved at have en særlig høj æstetisk kvalitet og som eksempel på industrihistorien.
Den ældste af de to bygninger blev bygget som vaskeri, mens den anden bygning blev bygget til klaverfabrikken i 1918, og de 140 medarbejdere. Det var pianofabrikant Andreas Christensen, som med økonomisk hjælp fra sin gode ven og forfatter Martin Andersen Nexø byggede flygler og klaverer på adressen. Andreas Christensens slogan var at pianoet ikke kun skulle være en fryd for øret, men også for øjet og er især kendt for samarbejdet med Poul Henningsen omkring PH pianettet og PH flyglet. Produktionen ophørte i starten af 1970´erne, men bygningerne har lige siden fungeret som et mødested for alle med interesse for musik og klaverer og huser udover udstillinger en lille koncertsal samt lokaler til klaverundervisning.